۱۳۹۳/۱۲/۱۶

قیصر (یا سزار) و آغاز انتشار علنی 4 هزار عکس از اجساد شکنجه‌ شدگان در زندان‌ های حکومت بشار اسد


"هر کس که این عکسها را دیده باشد هرگز فراموششان نخواهد کرد؛ عکس بدنهای مثله شده، مردمانی با چشمهای از حدقه درآورده شده، بدن هایی با دنده‌ های بیرون زده؛ عکس‌ های قیصر حس انسانیت را در وجود هر کسی جریحه‌ دار می‌ کند."
جان کری، وزیر امور خارجه ی ایالات متحده ی آمریکا در نشست حقوق بشر سازمان ملل، 3 مارس 2015.






 یک سال پس از گریز فردی سوری با نام مستعار "قیصر" که به عنوان کارمند پزشکی قانونی در پایگاه نظامی دمشق مشغول به کار بود و عکس اجساد بیش از 11 هزار زندانی شکنجه‌ شده ی زندان‌ های اسد را بیرون آورده بود؛ اکنون 4 هزار عکس از این شمار در اختیار عموم قرار داده شده‌ اند.
این تصاویر بخشی از 27 هزار عکسی هستند که طبق موافقتنامه ی بین قیصر و وزارت امور خارجه ی آمریکا برای شناسائی در اختیار FBI قرار گرفته بودند. در ماه اکتبر یک مقام پلیس فدرال گفته بود عکس‌ ها با دیتابیس‌ های موجود در وزارت خارجه و نهادهای امنیتی ایالات متحده مطابقت داده شده‌ اند، ولی روند "طاقت‌ فرسای" شناسائی کُند پیش می‌ رود و تا به حال تعداد محدودی از این افراد شناسایی شده‌ اند. از این رو قیصر تصمیم گرفته است تا به صورت ناگهانی بخشی از تصاویر را روی اینترنت منتشر کند تا بستگان و خانوادگان زندانیان و ناپدیدشدگان سوری بتوانند آنها را شناسایی کنند و مشخصات دقیق‌ تری از آن‌ ها به دست آید.
در واقع هدف بزرگتری که تعقیب می‌ شود تهیه‌ ی ادله‌ ی هر چه محکمتر برای ارائه ی  پرونده‌ ی "انجام جنایت علیه بشریت توسط حکومت بشار اسد" به دادگاه بین‌ المللی است. با توجه به اینکه روسیه و چین هرگونه تلاش برای تحت تعقیب قرار دادن مسئولان سوری را در شورای امنیت وتو کرده‌ اند (که باعث می‌ شود دادگاه بین‌ المللی نتواند به پرونده رسیدگی کند)، اگر در میان عکس‌ ها شهروندی دوملیتی یا با تابعیت دوگانه ی آمریکایی- سوری یا اروپایی- سوری یافت شود، شاید بتوان فشار را برای ارجاع پرونده بیشتر کرد.
عکس‌ ها را می‌ توانید در صفحه ی فیس‌ بوک: https://www.facebook.com/StandwithCaesar
یا سایتی که برای آن طراحی شده است:
/www.safmcd.com/martyr ببینید (منبع: گزارش جنگ در سوریه و عراق).