۱۳۹۱/۰۸/۱۶

دیوید کامرون نخست وزیر بریتانیا : لندن به بشار اسد هرچیزی را که بخواهد می دهد تا از سوریه خارج شود



ویدئوی بالا در یوتیوب شبکه العربیه


العربیه فارسی : دیوید کامرون نخست وزیر بریتانیا روز سه شنبه 6-11-2012 در گفت و گو با تلویزیون العربیه با تاکید بر اینکه لندن آماده است هر چیزی که اسد بخواهد به او بدهد تا از سوریه خارج شود و انتقال مسالمت آمیز قدرت را تضمین کند، وجود پیشنهادی از سوی بریتانیا به رئیس جمهور سوریه برای کناره گیری از قدرت را نفی کرد و افزود:" من ترجیح می دهم وی در یک دادگاه بین المللی به اتهام جنایاتی که علیه ملتش مرتکب شده محاکمه گردد."

نخست وزیر بریتانیا در ادامه ضمن اعلام اینکه کشورش به قوانین بین المللی احترام می گذارد خاطرنشان سخت که لندن طرحی برای مسلح کردن مخالفان سوری در دست ندارد.

کامرون که برای دیدار با مقامات کشورهای شورای همکاری به منطقه سفر کرده است هم اکنون در کشور امارات متحده عربی به سر می برد.

وی در گفت و گو با تلویزیون العربیه تاکید کرد که بریتانیا تلاش می کند تا از طریق سازمان ملل متحد فشارهای بیشتری را به دولت سوریه وارد آورد.

کامرون با انتقاد از دو کشور روسیه و چین ، اظهار داشت :" آنها نمی خواهند که درباره بحران سوریه قطعنامه شفافی از سوی شورای امنیت صادر شود."

نخست وزیر بریتانیا افزود که کشورش به شرط انتقال مسالمت آمیز قدرت در سوریه می تواند به بشار اسد پیشنهادهای زیادی بدهد اما وی در عین حال ارائه هر گونه طرح خروج از سوریه برای اسد از سوی لندن را رد کرد.

وی در این زمینه افزود:" من ترجیح می دهم که (اسد) بخاطر جنایت هایی که بر ضد مردم سوریه مرتکب شده در یک دادگاه بین المللی محاکمه شود. "

کامرون با تاکید بر اینکه بریتانیا از نخستین کشورهایی بود که به پناهندگان سوری کمک کرده است ، گفت:" تاکنون بیش از 39 میلیون پوند برای کمک به پناهندگان شوری ارائه داده ایم".

نخست وزیر بریتانیا آنچه را که در سوریه اتفاق می افتد را "قتل عام وحشتاک" توصیف کرد و افزود : "تا کنون بیش از 40 هزار نفر کشته شده اند."

کامرون بشار اسد را یک قاتل خواند و پرسید:" چه کاری بیش از این از دستمان بر می آید؟ چگونه می توانیم برای اعمال فشار بیشتر بر اسد به مخالفان کمک کنیم؟ چگونه می توانیم با دوستانمان در منطقه برای تغییر وضع موجود همکاری کنیم؟"

نخست وزیر بریتانیا در این گفت و گو ، خواستار انتقال مسالمت قدرت در سوریه شد و ابراز امیدواری کرد که دولت جدید احترام به حقوق تمام اقلیت ها از جمله مسیحی ها را رعایت کند.

وی در بخش دیگری از گفت و گوی خود با العربیه درباره لیبی گفت :" ما به مردم لیبی برای رها شدن از شر قذافی که با رعب و حشت بر آن ها حکومت می کرد،یاری کردیم."

کامرون درباره دلایل عدم دخالت نظامی در سوریه با تاکید بر تفاوت دو کشور سوریه و لیبی ، گفت:" موضوع به مسئله نفت بستگی ندارد بلکه به وضع پیچیده سوریه در جهان ارتباط دارد."